Productie proprie

Antigel Panouri Solare TermoCool

                    Glycoxol® Termocool este un lichid antigel ECOLOGIC pe baza de propilenglicol.

                    Poate fi utilizat  in circuitele instalatiilor solare precum si la centrale termice casnice sau industriale.

                    Nu este toxic in contactul cu apa!

                    Ce este propilenglicolul?                                                                                                                                        Este o substanta care are multiple intrebuintari printre care se mai numara:  constituie elementul de baza al unei tigari electronice, solutia prin a carei evaporare se genereaza acel abur asemanator cu fumul de tigara. Propilen glicol este folosit ca solvent pentru antioxidanti si este folosit atat in Uniunea Europeana cat mai ales in SUA. Este un alcool folosit in industria alimentara atat ca umidifiant, cat si ca agent de dispersare. Se mai foloseste si pentru dizolvarea cat mai buna a unor coloranti si arome alimentare. Este materie prima in industria farmaceutica si cosmetica si se foloseste ca agent conservant si antimicrobian in industria alimentara.

                   Glycoxol® Termocool are urmatoarele caracteristici: 

  • permite functionarea instalatiilor la temperaturi cuprinse intre -36 ºC si +165 ºC, in functie de dilutia cu apa.
  • protejeaza anticoroziv timp indelungat toate metalele, aliajele sau materialele plastice utilizate in circuitele acestor instalatii (aluminiu, cupru, alama, otel, fonta, cauciuc, mase plastice garnituri);
  • este un produs ecologic si  biodegradabil; 
  • nu este toxic in contact cu apa, motiv pentru care, este recomandat instalatiilor solare sau celor din industria alimentara;
  • are excelente caracteristici antispumare.

                Produsul se poate utiliza numai preparat in diferite dilutii cu apa distilata sau demineralizata in functie de aplicatia tehnica, conform tabelului de mai jos:

GLYCOXOL® TERMOCOOL

APA DEMINERALIZATA, DEDURIZATA, DISTILATA

Temperatura de inghet (ºC)

33%

67%

-18ºC

40%

60%

-22ºC

50%

50%

-30ºC

60%

40%

-36ºC

                   

                 NOTA: Pentru buna functionare a pompelor se va utiliza numai in dilutie cu apa: max. 60% Glycoxol® Termocool si min. 40% apa!